woensdag 27 november 2013

Nailart: Sinterklaas





































Heey allemaal,
Sinterklaas is weer in het land. Daarom leek het me leuk om een nailart te maken met als thema 'sinterklaas'.
Wil je weten hoe ik deze nailart heb gemaakt? kijk dan snel verder!



Wat heb je nodig:
- Bacecoat/ nagel verharder
- Zilveren nagellak
- Zwarte nagellak
- Witte nagellak
- Rode nagellak
- Blauwe nagellak
- Roze nagellak
- Gele nagellak
- Bruine nagellak
- Dottingtools
- Sponsje
- Topcoat

Begin met een nagelverharder of bacecoat. Als dat droog is lak dan je wijsvinger en je ringvinger zwart.
Je middelvinger en je pink zilver.

Begin met het maken van sinterklaas. Eerst maak je zijn baard. Hiervoor gebruik je een witte lak en een sponsje. Doe wat witte nagellak op het sponsje en dep het op je nagel. Niet je hele nagel! Iets meer dan de helft. Ik heb 2 witte lakjes gebruikt want, het lakkje van maybelline (winter baby) dekt heel slecht. Daarom ging ik er met de wit van Alessandro overheen (crash base).

Dan ziet je nagel er zo uit.

Trek bij het bovenste gedeelte van je nagel een rode streep (dit wordt de mijter).

Als de rode streep zo goed als droog is. ga je met een dottingtool (roze, grootste dot) een kruisje maken.

Het gezicht van Sinterklaas. Gebruik de grote dot van de witte en de roze dottingtool en van de blauwe de het kleinste puntje. Doe wat zwart op je (witte in dit geval) dottingtool. zet 2 stippen onder de mijter. Dit worden de ogen. Ga met de een slag kleinere dottingtool (roze) in de wit en zet in het midden van de witte stippen een stipje. Pas op dat je de witte stip niet te groot maakt, let er dus op dat er niet te veel op je dottingtool zit! Neem vervolgens de blauwe dottingtool  en maak hier mee de neus (dit kan je weglaten). Maak Met de roze dottingtool een mondje.

Zo ziet je Sinterklaas nagel er uiteindelijk uit.


Dan de 2 zwarte pieten. Breng een klein laagje van de blauw aan, aan de onderkant van je nagel. Aan de bovenkant van je nagel breng je een streepje van de roze aan. Met zwart maak je op de muts en op de kraag kleine streepjes met een dottingtool.

De ogen van de pietjes maak je op dezelfde manier als bij Sinterklaas maar dan omgekeerd. Ga met de grote dottingtool in de wit en zet 2 stipjes naast elkaar. Ga met de kleinere dottingtool in de zwart. Zet in de witte stipjes zwarte stipjes en klaar zijn de ogen. Dan de mond

Met rood maak je de mond. Gebruik hiervoor ook een dottingtool (roze).

Zo ziet je pietje er dan uit!

Dan is de pink. Hier komt het woord sint op te staan. Ik gebruik de blauwe dottingtool hier voor. Dip met je dottingtool een klein beetje in de zwarte nagellak. Kijk eerst hoelang je nagel is en waar welke letter ongeveer moet komen. heb je ongeveer een idee begin dan met het maken van het woord sint op je nagel. Neem hier de tijd voor!

 Zo ziet je nagel eruit als je klaar bent.

En tot slot maak je op je middelvinger de zak van Sinterklaas. Ga van onderen naar boven. Maak er een beetje een drolletje van.

Als de bruine nagellak (bijna) helemaal droog is ga je met een kleine dottingtool (blauw) om de zak heen. Breng wat details aan. Maak de bovenkant van de zak (waar de zak open is) een lijntje horizontaal. Zo lijkt het of de zak dicht zit.

Zo ziet de zak er dan uit.

Haal met een correctie pen alle 'geknoeide' nagellak weg. Heb je dit niet gebruik dan een watten staafje met nagellakremover.

Breng tot slot een topcoat aan op je nagels.

En dan zijn je Sinterklaas nagels klaar !

Mijn Sinterklaas nailart van vorig jaar!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Vier jij nog sinterklaas & wat is jou Sinterklaas nailart dit jaar? 

Liefs,
Rosan 

1 opmerking: